Τοποθεσία

Κοντινά Αξιοθέατα

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου στο ψηλότερο σημείο του κάστρου και αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της περιόδου των ιπποτών.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου (Νοσοκομείο των Ιπποτών)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου στεγάζεται στο μεσαιωνικό γοτθικού ρυθμού με αναγεννησιακά στοιχεία κτήριο του Νοσοκομείου των Ιπποτών, οικοδόμημα που ξεκίνησε να κτίζει πάνω στα ερείπια ρωμαϊκού κτηρίου το 1440 ο μεγάλος μάγιστρος Ντε Λαστίκ και ολοκλήρωσε πενήντα χρόνια αργότερα ο μεγάλος μάγιστρος Πιερ ντ’ Ομπισόν.

Οδός των Ιπποτών

Ο πιο διάσημος δρόμος της Παλιάς Πόλης αλλά και του νησιού , ενώνει την εκκλησία της Παναγιάς του Κάστρου με το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Λιθόστρωτος μεσαιωνικός δρόμος με 7 καταλύματα, τα οποία αντιστοιχούν στις χώρες καταγωγής των Ιωαννιτών Ιπποτών.

Μεσαιωνικός Πύργος Ρολογιού

Ο Πύργος του Ρολογιού κτίστηκε το 1857, από τον Φετχή πασά, δίπλα στο τέμενος Σουλεϊμάν, μετά την έκρηξη του 1856 που σημειώθηκε από ξεχασμένη πυρίτιδα στα υπόγεια της εκκλησίας του αγίου Ιωάννη του Ιπποτών και κατέστρεψε όλη τη γύρω περιοχή. Ο παλιός μηχανισμός του ρολογιού θεωρείται ένα από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας του 19ου αιώνα. Από την κορυφή του πύργου η θέα στην Παλιά Πόλη είναι θαυμάσια.